• csü. szept 21st, 2023

A gyümölcslé rendelés egészséges vagy veszélyes?

BySzerkeszto

jan 29, 2022
gyümölcslé rendelés

Sokan nem tudják, de a gyümölcs és a lefacsart változata teljesen más kalóriaszámot, cukormennyiséget jelent. Amikor a gyümölcslé rendelés kerül sorra, akkor fontos figyelni ezekre a számokra is, főleg, ha a család legkisebb tagjait akarjuk ellátni velük. Vegyünk a narancsot példának! Bizonyára mindenki tudja, hogy a narancs nagyszerű gyümölcs, tele van vitaminnal és a téli hónapok során érik meg a fán, ahonnan egyenesen a boltokba kerülnek.

Ha megeszünk egy narancsot, akkor a rostok segítenek a bélműködésben, ugyanakkor a cukortartalom miatt sem kell aggódnunk. De mi van, ha az egészet lefacsarjuk? Innentől kezdve a cukor lényegesen megugrik, tehát nem fogyaszthatunk el ugyanannyit. A gyümölcslé rendelés másik hátulütője, hogy 0,5 liter ital 4-5-6 darab gyümölcsöt is jelenthet, ami lényegesen túltesz a megengedett adagon. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi a megoldás? Egyszerű, ne legyünk mohók! Ha a gyümölcslé rendelés mellett döntünk, akkor érjük be egy finom pohárral és ne igyuk meg az egészet!

A szűretlen almalé előnye a magas rosttartalom

A másik fontos szempont, hogy ne mondjunk le a rostok erejéről. A szűretlen almalé rosttartalma majdnem ugyanolyan, mint a fáról leszedett almáé, viszont sokan jóval könnyebben elfogyasztják. Néhányan nem szeretik a pucolással és a darabolással járó munkát, ezért inkább az iható kivitelezés mellett döntenek. Az is lehet, hogy a gyerekeket nem tudjuk rávenni arra, hogy egészséges ételt vegyenek a kezükbe és különböző trükkökhöz kell folyamodnunk. A szűretlen almalé egyszere finom és egészéges, bár a cukortartalmára itt is érdemes figyelni.

Az a legjobb, ha inkább a reggeli vagy délelőtti órákban fogyasztjuk el és a kicsiknek is ilyenkor öntjük ki a pohárba. Emellett az is jó megoldás, ha megengedjük nekik, hogy elvigyék az iskolába, bár egy vízzel teli palack mindig legyen mellette. A szűretlen almalé megdobja a gyümölcsfogyasztásról szóló statisztikákat és hozzájárul az egészséges életmódhoz, azonban soha ne essünk át a ló túloldalára! A víz is lehet mérgező, ha túl sokat iszunk belőle.

One thought on “A gyümölcslé rendelés egészséges vagy veszélyes?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük