• szo. ápr 13th, 2024

ATP teszt a budapesti irodákban

Budapesten az ügyvédi irodákban, biztosító cégeknél, call centerekben, de még az egészségügyi vagy ipari cégeknél is jelen vannak az irodai környezetből eredő ártalmak (melyeket nem árt takarítani). Előző cikkünkben a budapesti irodák íróasztalainak és számítógépeinek környékét vizsgáltuk meg a fertőzések és baktériumok szempontjából. Azonban az iroda más pontjai is meghökkentő felismeréseket tartogatnak.

A kórokozók számának mérésére az úgynevezett ATP higiéniai tesztet használják, mellyel minden állati, növényi baktériumot; élesztő- és penészgomba sejtet képesek feltérképezni. Minél több ATP molekula található egy felületen, annál nagyobb a vírusok és fertőzések veszélye.

A különböző kilincsek és kapcsolók baktérium továbbító szerepét már említettük, de az ATP arány a mikró és a hűtőgép fogantyúján is hasonlóan magas. Ezeken a fogókon a bacilusok és ételmaradékok vidáman szaporodnak és szinte minden dolgozó tenyerével érintkeznek. A legmagasabb értéket általában az étkező mosogatójának csaptelepén mérik.

A kézfertőtlenítők, tisztítókendők használatával és a gyakori kézmosással csökkenthető az ATP-k szintje, de a leghatékonyabb megoldás a rendszeres professzionális takarítás. Az iroda takarításra, cégtakarításra, ipari takarításra és társasház takarításra szakosodott cégünk kitűnő választás az iroda takarítás feladatainak ellátására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük