• szo. júl 13th, 2024

Ezért éri meg előre takarékoskodni a gyermeke számára

Bynemadmin

ápr 5, 2017

Gondolt már arra, hogy gyermekének felnevelése mekkora költségvonzattal jár majd? Szokták mondani, hogy a gyermeket nem pénzben mérjük, mégis tény, hogy szükséges az anyagi biztonság számára. Míg az első években talán még nem tapasztaljuk meg a gyermekneveléssel járó anyagi terheket, de amint iskolába kerül a kicsi, ugrásszerűen megnőnek a kiadások. Sajnos tény, hogy ha nem rendelkezünk megfelelő anyagi háttérrel és félretett pénzzel, akkor már akár a középfokú tanulmányok idején komoly problémákkal szembesülhetünk.

A gyermekcélú megtakarítási formák nem véletlen örvendenek napjainkban nagy népszerűségnek, hiszen segítségükkel felkészülhetünk a várható kiadásokra, és legyen szó akár lakásvásárlásról, akár a tanulmányok finanszírozásáról, biztos, kiszámítható, állami támogatással egybekötött megoldások állnak rendelkezésünkre. S hogy milyen kiadásokra számíthatunk az évek múlásával? A középfokú tanulmányok idején megnő a különórák, a nyelvtanulásra fordított idő mennyisége, és a korrepetálásokról, vagy az esetleges plusz szakkörökről, iskolán túli sporttevékenységről még nem is szóltunk. A http://gyermek-előtakarékosság.hu/ weboldalon többféle gyermekcélú megtakarítási formával találkozhatunk, melyek között minden szülő megtalálhatja az igényeinek megfelelő típust.

Szülőként mindannyian a legjobbat szeretnénk nyújtani gyermekünknek, s ez természetesen a tanulmányokra is igaz. A felsőfokú oktatás még akkor is tetemes kiadásokkal jár, ha a gyermek államilag finanszírozott képzésbe nyert felvételt. Megéri tehát felkészülni már előre arra, hogy minden olyan lehetőséget biztosíthassunk számára, mely szükséges a későbbi boldogulásához. A diploma manapság nem szabadna, hogy luxus legyen, sokkal inkább olyan bárki számára elérhető lehetőség, mely az életminőség javítását célozhatja. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy megtakarítások hiányában sokan elesnek a főiskola jelentette előnyöktől.

Gyermek előtakarékosság iránt érdeklődve megéri segítségül hívni az online tájékozódás előnyeit. Amennyiben nem sikerül eligazodni a többféle megoldás között, akkor hasznos lehet független tanácsadóhoz fordulni, aki minden tekintetben saját igényeinket tartja szem előtt. A választás során fontos, hogy mindig egyéni elképzeléseink és elvárásaink jussanak érvényre, méghozzá úgy, hogy az anyagi lehetőségeinknek is megfeleljen az adott megtakarítási forma. A havi törleszthetőség éppen úgy fontos szempont szokott lenni, mint a hozzáférhetőség.

 

Vélemény, hozzászólás?