• szo. júl 13th, 2024

Gyakori kérdések a vállalkozói számláról

Bynemadmin

szept 3, 2021

A jogszabályoktól és a cégünk profiljától függően szükség van vállalkozói bankszámlára. Csakhogy adódik a kérdés, melyiket válasszuk? Milyen kedvező tulajdonságai lehetnek egy számlának? Következzen néhány kérdés-válasz a céges számlanyitásról.

 

Szükség van vállalkozói számlára?

Nem minden cégnek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitnia. Amennyiben nem vagyunk áfa megfizetésére kötelezettek, akkor lakossági bankszámlát is használhatunk a pénzügyek lebonyolításához. Ugyanakkor a vállalkozói számla hasznos lehet a személyes és vállalati pénzügyek szétválasztására. Ezért akár a katásoknak is jól jöhet egy egyéni vállalkozói számla.

 

Milyen előnyökkel jár a vállalkozói számla?

A vállalkozói számlanyitás több, később hasznosnak bizonyuló előnnyel jár. Egyszerűbb fizetni az adókat, könnyen nyomon követni az üzleti pénzügyeket. A vállalkozói bankszámla segít abban, hogy elkerüljük az esetleges jogi problémákat. Többnyire a vállalati hitel feltételeként szabják meg a céges számla meglétét.

 

Milyen szempont szerint válasszunk vállalkozói számlát?

A cég néhány jellemzője segít megtalálni az ideális vállalkozói bankszámlát. Ilyen például a vállalkozás indulásának a dátuma, az utolsó lezárt év árbevétele, a tevékenységi kör vagy a tervezett devizaforgalom.

 

Online is nyithatunk számlát?

Ha szeretnénk, lehetőségünk van az online vállalkozói számlaigénylésre. Ilyenkor az első lépésként elektronikusan is megadhatjuk az adatokat. Később csak a folyamatot lezáró aláírásra kell bemenni a bankfiókba.

Vélemény, hozzászólás?