• sze. szept 27th, 2023

Hogyan világítsuk meg a kertet?

Bynemadmin

márc 31, 2022

Lehet, hogy a kert nem otthonunk fókuszpontja, de mindenképpen lakóterünk kiterjesztése. Egy rendezett kert gyönyörködteti szemünket, de kiváló hely a kikapcsolódásra, pihenésre is. Ezért érdemes ügyelni arra, hogy ne csak nappal, hanem sötétedéskor is tudjuk használni.

A kerti világítás tervezésekor ne feledjük, hogy a világításnak három alapvető funkciót kell betöltenie. Először is praktikusnak kell lennie. Másodszor, esztétikusnak kell lennie, hogy illeszkedjen lakásunk stílusához. Harmadszor, biztonságosnak kell lennie.

Ha gyakorlati szempontokról van szó, mindenekelőtt a megvilágított térre kell gondolnunk. Más kültéri lámpákat választunk az utak megvilágítására, másokat a lugasba. Az utak megvilágítására praktikus választás a kültéri állólámpa.

A pavilonban vagy a teraszon a legmegfelelőbbek a függesztett vagy a falra szerelhető lámpák. Ha cserjéket vagy fákat szeretnénk bemutatni, jó ötlet a növény tövében elhelyezett reflektorfényt adó lámpa.

A kültéri állólámpát a kaputól, esetleg a kerítés mellett, a bejárati ajtóig vezető út mellé és a terasz mellé is érdemes elhelyezni. A kültéri állólámpák nemcsak olyan fényt adnak, amiről gondoskodnunk kell, de a különböző stílusú lámpák közül biztosan megtaláljuk ízlésünknek megfelelőt.

A kültéri állólámpa tökéletesen ötvözi a dekoratív funkciót a valódi térvilágítással.

A kültéri állólámpák lehetővé teszik a terület alacsony magasságból történő megvilágítását. Különböző méretekből választhatunk, magasságuk általában60-150 cm között mozognak. Az optimális megvilágítás és a jobb hatás érdekében azonban több kültéri állólámpát kell egymáshoz közel elhelyezni. A kültéri állólámpák ilyen elhelyezésének előnye, hogy elkerülhető a szükségtelen optikai csalódás a világos-sötét kontrasztoknak köszönhetően.

One thought on “Hogyan világítsuk meg a kertet?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük