• szo. ápr 13th, 2024

Hova kell vízumot kérni?

Bynemadmin

márc 26, 2020

Ha külföldre utazunk, nem árt megnézi jóval előtte, hogy a célországba kell-e vízum vagy meghívólevél, különben nagyon könnyen a haza fele vezető úton találhatjuk magunkat egy nagyszerű utazás helyett.

Persze egyre könnyebb távolságokat megtenni, a legtöbb országon már egyszerűen átutazhatunk személyes okmányokkal, de akad még, ahol szigorú szabályokhoz kötik a határátkelést. A hatóságok következetesek és szigorúan betartják a formulákat. Érdemes jó előre utána nézni, hova szükséges vízum,és hol elég egy egyszerű személyi igazolvány, ne érje az embert a vámvizsgálatnál kellemetlen meglepetés.

 

Néhol még meghívólevél is szükségeltetik ahhoz, hogy valaki beléphessen egy adott országba. Ami tulajdonképpen egy meghívó, ahol a levelet küldő kötelezettséget vállal arra, hogy a meghívott számára szállást biztosít, eltartásáról gondoskodik, továbbá, egészségügyi ellátásának, valamint kiutazásának költségeit fedezi. Egyszóval jót áll tevékenységéért, jólétéért, míg az ország területén tartózkodik az illető.

 

Pár kedvelt és gyakran látogatott úti cél, ami vízumköteles: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, India, Jamaika, Jordánia, Kambodzsa, Kanada, Kína, Oroszország, Seychelle-szigetek, Thaiföld, Törökország, Vietnám.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük