• sze. máj 22nd, 2024

Környezetbarát kukásautók az országban – Folytatás

Bynemadmin

dec 7, 2018

Az elektromos kukásautó megalkotása 2014-ben kezdődött és Bartha István nevéhez fűződik, aki ma minden nap azon fáradozik az erre kialakított laboratóriumban, hogy tökéletesítse a környezetbarát járművet.

Az elektromos kukásautó 18 tonnát nyom, egyetlen autótöltéssel jelenleg 130 km megtételére képes és 80km/ órával képes az utakon menni. Bartha István szerint nagyon jó az elektromos meghajtású jármű fogyasztása, egy diesel teherautóhoz hasonlítva olyan, mintha 100 km alatt csupán 5 litert fogyasztana. Azt nézve, hogy egy átlagosan működő, jól karban tartott teherautó 30 liter diesel olajat fogyaszt, az elektromos kukásautó fogyasztása és fenntartási költsége elenyésző, a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó munkatársak által elért eredmények pedig kiválóak.

Arról nem is beszélve, hogy ezt az elektromos meghajtású járművet nagyon szigorú átvizsgálásoknak vetették alá, melynek eredményeként megkapta a közlekedésbiztonságot is igazoló rendszámot. Vagyis igen szigorú szabványoknak felel meg az elektromos kukásautó és nem kis teljesítmény, hogy Európában elsőként ő rá helyezték fel a zöld rendszámot. Mindez azt igazolja, hogy ez a környezetbarát jármű valóban megfelel az elektromos teherautók működéséhez szükséges európai előírásoknak.

Bartha István elmondása szerint, a csodás eredményeken felbuzdulva még az idén építenek egy kisebb, illetve egy dupla akkora elektromos kukásautót is. Illetve, felmérik a hazai települések, valamint a minimum 1100, hagyományos meghajtású kukásautóval dolgozó vállalatok igényeit és igyekeznek környezetbarát megoldásokat kínálni a számukra is.

Vélemény, hozzászólás?