• szo. júl 13th, 2024

Még az egzotikus állattartásban is kell a megfelelő laborfelszerelés

Bynemadmin

febr 7, 2018

Szervusztok! Néhány érdekességet szeretnék megosztani veletek gázelemzők használatával kapcsolatban, amit valószínűleg nem is gondoltatok volna, hogy magyar országon előfordulhat, mint felhasználási kör.
Nem is olyan régen még komolyan benne voltam a csótány bizniszben, ide kötődik a gázelemzők története is.
Viszont, én nem irtottam, hanem tenyésztettem ezeket a kis ízeltlábúakat, mégpedig eleségállatként, gyíkok, egyéb rovarok és ízeltlábúak számára. Aki nincs benne a terrarisztikában, el sem tudja képzelni, milyen hatalmas mennyiségekre van szükség folyamatosan.
Mikor már kicsit komolyabban belemerültem a dologba, kezdtem kinőni magam a darabonkénti értékesítésből, felkeresett egy úriember és elkezdtünk közösen dolgozni, tudni illik, neki több száz kilónyi állománya volt és egyedül már nem tudott fejlődni.
Na, itt jött az a rész, ahol képbe kerülnek a gázelemzők. Ugyanis, amikor több száz kiló csótányról beszélünk, az ár egyrészt nagyon komoly értéket képvisel, másrészt eszméletlen precizitást kíván meg a tartásuk, hiszen egy kis hiba is akár a teljes állomány lefordulását okozhatja. Ez a kollégánál majdnem be is következett, miután elkészült a rovarházzal, ahol csal a csótik voltak, ugyanis nem számolt azzal, hogy a keletkező gázok, még szellőztetés mellet is megölhetik az állományt, így kénytelen volt a gázelemzők használatát is bevezetni.

Vélemény, hozzászólás?