• szo. ápr 13th, 2024

Mikor volt utoljára visegrádi bobpályán?

Bynemadmin

aug 8, 2016

Sportos, izgalmas kikapcsolódást keres? A főváros környékén remek lehetőség várja azokat, akik a természetben szeretnének pihenni, de a különleges, adrenalint sem nélkülöző élményeket részesítenék előnyben. Visegrádon két bobpálya várja a látogatókat, akik évszaktól függetlenül igénybe vehetik a lesikló pályákat. A kanyarokból remek rálátás nyílik a közeli Fellegvárra, mely számos történelmi látnivalóval teszi még teljesebbé a kirándulást.

 

Visegrád hazánk népszerű idegenforgalmi régiójában, a Dunakanyarban helyezkedik el, és nyújt kiváló pihenést pároknak, nagyobb társaságoknak és családdal érkezőknek egyaránt. Visegrádban több van, mint egy délutáni bobozás, akár egész hétvégés programokat is érdemes szervezni. Egy vagy két éjszakára érdemes a Szallaskeres.hu oldalon előre lefoglalni a szállást, ugyanis a gazdag programkínálatnak köszönhetően biztosan nem fog unatkozni a környéken.

 

A visegrádi kettős várrendszert IV. Béla idején építették, majd az évszázadok alatt a királyok folyamatosan bővítették, komfortosabbá tették. Az alsóvár őrtornyokkal, kaputornyokkal, lakótoronnyal és falakkal került kialakításra. A Salamon-toronytól, valamint a Királyi Palotától körülbelül 15-30 perces sétával érhető el a Fellegvár, ahonnan páratlan panoráma nyílik a környékre és a Dunakanyarra. A városban egyébként remek vendéglátóhelyek várják a turistákat, akiknek így a kulináris élvezetekről sem kell lemondaniuk. Külön figyelmet érdemel a hajóállomásnál megtalálható Reneszánsz étterem, amely különleges élményt kínál a fenséges falatokon túl. Egy hosszú hétvége erejéig mindenképpen érdemes felkeresni Visegrádot és annak környékét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük