Milyen célokra ajánlott egy raktárgarázs?

Raktárgarázs kölcsönzése vagy esetleg raktárgarázs vásárlás összefügghet egy költözéssel, amikor valaki külföldre, vagy csak messzebbre költözik, de az új helyen nem lesz annyi tere, ami szeretett holmijának kellene. Lehet olyan is, hogy az illetőnek csak ideiglenes elhelyezésre van szüksége, amíg új otthonában megfelelő helyet alakít ki, de lakásfelújítás is állhat az okok mögött, vagy egyszerűen csak felhalmozódott tárgyak.
Ha nem szeretnénk nap-mint nap felkutatni valamiért, amit legbelülre helyeztünk el, akkor sűrűn pakolva egy átlagos méretű raktárgarázs elnyelhet akár egy lakásnyi berendezést, bútorokat, bedobozolt ruhákat, használati és dekorációs tárgyakat, eszközöket és lényegében bármilyen személyes holmit, amit egy időre szeretnénk eltárolni. A raktárgarázs lehet egy téglaépítésű garázssor egyik helysége, ám ma már vannak mobilgarázsok is, akár ugyanúgy a fenti felhasználásra.
Akár hosszabb távú betárolásra, akár mindennapi árukészlet vagy személyes holmi tárolására és napi szintű bolygatására használnánk, egy raktárgarázs alkalmas mindkettőre.