• szo. ápr 13th, 2024

Milyen felsők állnak jól a teltebb alkatoknak? A mellbőség és vállszélesség divatrejtelmei

Bynemadmin

nov 20, 2023

Felsőfazonok terén sokkal nagyobb választék áll rendelkezésre, mint szoknyákból és nadrágokból, így nehezebb is megtalálni azokat a darabokat, amelyek igazán előnyösek a számunkra. Ujjas vagy ujjatlan; ha ujjas, melyen hosszú az ujja; szimmetrikus vagy aszimmetrikus; milyen alakú kivágása van; bő vagy szűk fazon; derékban vagy mell alatt húzott? Hogy mit választunk, befolyásolja az egész szettünket. Alkatunknak megfelelően egy felső kiemelheti akár a vállunkat, a mellünket vagy esetleg a derekunkat. A teltebb hölgyeknek gyakran nehéz dolguk van, sem a túl szűk, sem a túl bő fazonokban nem érzik jól magukat. Vegyünk sorra három különböző típusú telt alkatot, és nézzük meg, milyen felsőt érdemes választaniuk!

Alma testalkat:

Az almák esetében a leghangsúlyosabb terület a has, leginkább itt hajlamosak hízásra. Jellemző rájuk a szép, formás láb; így az arcon és a dekoltázson kívül ezt érdemes leginkább kiemelni. Jól áll nekik a „V” kivágás, illetve a csónaknyak és a klasszikus kivágás; az aszimmetrikus szabások, az „A” vonalú és mell alatt szűkített felsők és a díszített hosszú ujjak.

Körte testalkat:

A körte egy csípő-, fenék-, és combhangsúlyos alkat, ahol a felsőtest és az alsótest között gyakran 1 vagy 2 méret különbség is van. Keskeny váll, kis mellek, karcsú derék jellemző, amelyet ellensúlyoz az alsótest teltsége, a csípő a legszélesebb pontja a testnek. Nem könnyű öltöztetni, de vannak kiváló praktikák, amelyek segítenek kiemelni ennek a gyönyörű alkatnak az előnyeit. A körtéknek is jól jöhet a csónaknyakú felső, hiszen szépen a vállra tereli a figyelmet. Az élénk színű, mintás és szabásban díszített felsőrészektől sem kell félni.

Homokóra testalkat:

A homokórák csípő-és vállszélessége nagyjából megegyezik, derekuk karcsú, álltalában nagy mellmérettel rendelkeznek. Nekik a legtöbb típusú kivágott felső előnyös: a csónaknyak, „V” nyak, „U” nyak, széles nyakkivágások, derékban húzott, nyitott vállú és világos színű felsőrészek. A derék kihangsúlyozása igen fontos, így érdemes rászánni az energiát, hogy szép, derékban szűkített darabokat találjunk magunknak.