Mindenki azt végezze, amihez ért!

Egyszer, már jó pár évvel ez előtt, azt tanultam egy kedves ismerősömtől, hogy ahhoz, hogy előre tudjunk haladni az életben, nagyon fontos leszokni arról a magyar szokásról, hogy mindent magunk akarunk megoldani. Ennek a gondolatnak a lényege az volt, hogy, bár az ügyes emberek sok mindent meg tudnak csinálni, maguk, ha azt csináljuk, amihez a legjobban értünk,a többit pedig más szakemberekre hagyjuk, akkor adott idő alatt a munka is el lesz végezve és még keresünk is, hiszen nagyobb a nyereségünk azon, amit profi módon csinálunk.
Erre az egyik tökéletes példa az épület bontás. Többeket is ismerek, aki nekiállnak, fogják a nagykalapácsot, szétvernek mindent, kihordják a sittet, takarítanak, stb., pusztán azért, mert sajnálják kiadni a pénzt egy brigádnak. Pedig, ha kicsit számolnának, látnák, hogy a hetekig tartó munka helyett, ha a foglalkozásukat csinálták volna, akkor többet keresnek, és az épület bontás is hamarabb kész lenne egy profi brigád segítségével.
Arról nem is beszélve, hogy a beton törés és egyéb szórakoztató elemek milyen komoly fizikai megterheléssel járnak, akár sérülés és több hónapos lábadozás is lehet a jussunk.
A beton törést hagyjuk inkább a gépekre és a profi brigádokra.