• sze. máj 22nd, 2024

Mindenki azt végezze, amihez ért!

Bynemadmin

márc 5, 2018

Egyszer, már jó pár évvel ez előtt, azt tanultam egy kedves ismerősömtől, hogy ahhoz, hogy előre tudjunk haladni az életben, nagyon fontos leszokni arról a magyar szokásról, hogy mindent magunk akarunk megoldani. Ennek a gondolatnak a lényege az volt, hogy, bár az ügyes emberek sok mindent meg tudnak csinálni, maguk, ha azt csináljuk, amihez a legjobban értünk,a többit pedig más szakemberekre hagyjuk, akkor adott idő alatt a munka is el lesz végezve és még keresünk is, hiszen nagyobb a nyereségünk azon, amit profi módon csinálunk.
Erre az egyik tökéletes példa az épület bontás. Többeket is ismerek, aki nekiállnak, fogják a nagykalapácsot, szétvernek mindent, kihordják a sittet, takarítanak, stb., pusztán azért, mert sajnálják kiadni a pénzt egy brigádnak. Pedig, ha kicsit számolnának, látnák, hogy a hetekig tartó munka helyett, ha a foglalkozásukat csinálták volna, akkor többet keresnek, és az épület bontás is hamarabb kész lenne egy profi brigád segítségével.
Arról nem is beszélve, hogy a beton törés és egyéb szórakoztató elemek milyen komoly fizikai megterheléssel járnak, akár sérülés és több hónapos lábadozás is lehet a jussunk.
A beton törést hagyjuk inkább a gépekre és a profi brigádokra.

Vélemény, hozzászólás?