• pén. febr 23rd, 2024

A névnap adatbázis felépítése és előnyei

Bynemadmin

máj 9, 2017

Nincs annál nagyobb öröm, mint mikor új taggal bővül a család. A szülők első és talán az egyik legfontosabb feladata a névválasztás. Fontos, hiszen ez a név végigkíséri egész élete során a gyereket, és sokak szerint a személyiségét is befolyásolhatja. A névnap adatbázis segítségére lehet a szülőknek, ha még nincs konkrét elképzelésük a kicsi nevét illetően.

A mainevnap.hu oldalon is megtalálható egy bővített névnap adatbázis, amelyben az anyakönyvezhető nevek mellett olyanokat is találhat, amelyeket egyelőre hazánkban még nem lehet hivatalosan beíratni. Sok hasznos információt találhatunk ezen a honlapon a nevekkel kapcsolatban. Egyrészt megtudhatjuk azt, hogy az év mely napjain ünnepelheti a névnapját az adott név viselője. De fényt deríthetünk a nevek jelentésére és származására is.

Ugyanakkor a számmisztika segítségével a nevekhez köthető személyiségi jegyekről is információt szerezhetünk. Nagy segítség ez főleg azon szülők számára, akik nem a klasszikus nevek közül választanának azonosítót a csöppség számára, hanem valami egyedi, ritka nevet keresnek. A névnap adatbázisban keresgélhetünk ABC sorrendben vagy dátum szerint is. Így könnyen rábukkanhatunk arra a névre, amely megfelelő lesz a születendő baba számára.

A statisztikai adatok áttekintésére is lehetőség nyílik, így megtudhatjuk az is, hogy az utóbbi években hányan viseltek egy adott nevet az országban. Ez is döntő fontosságú lehet sokak számára, akik egyedi ritka nevet keresnek a picinek. Használja bátran a névnap adatbázist, hiszen jelentősen megkönnyítheti a névadást!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük