• pén. febr 23rd, 2024

Pontosan mér a lézeres távolságmérő?

Bynemadmin

máj 2, 2017

Az építészetben gyakran kell valós méreteket ellenőrizni. Nem elég, ha papíron megfelelő méretekkel rendelkezik egy építmény, hiszen a lézeres távolságmérő rögtön megmondja, ha valami nem úgy lett kivitelezve, ahogyan az meg volt tervezve. Azonban, az ilyen készüléket tudni kell használni is ahhoz, hogy a valódi méreteket adjon.

A kezdők sokszor beleszaladnak abba a hibába, hogy nem merőlegesen végzik el a méréseket. Köztudott, ha nem merőlegesen mér, akkor nagyobb értékeket kap. Ez torzíthatja a számításokat. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy magának a szerkezetnek is van egy bizonyos mérete, amit esetenként hozzá kell adni vagy le kell vonni a kapott értékből.

A lézeres távolságmérő csak annyira tudja elvégezni a feladatát, amennyire a méretek felvételét végző személy tudja használni azt. Ha ezt a két gyakori hibát kikerüli, akkor valószínűleg megfelelő méreteket kap majd a folyamat végén. Amennyiben úgy veszi észre, hogy így sem pontosak az adatok, akkor viszont cseréltesse ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük