• szo. ápr 13th, 2024

Autó légkondi tisztítás és használat tudatosan

Bynemadmin

márc 7, 2019
autó légkondi tisztításautó légkondi tisztítás

Az autók felszereltségét illetően szinte napjainkban már nem is lehet olyan új autót vásárolni, amelyikbe ne lenne légkondi. A használt autóvásár esetében előfordul, hogy olyan autót választunk, amelyben nincs meg ez az extra felszereltség, viszont ilyenkor igencsak meg kell gondolni, hogy érdemes-e beszereltetni vagy sem.

Ugyanis az tény, hogy az utólagos légkondi beszerelés nagy költséggel jár, illetve azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ami nem eredeti tervezés alapján kerül az autóba az nem is fog olyan hatást elérni. No, de maradjunk a légkondis autóknál, és ha már itt vagyunk, nézzük meg, hogy hogyan használjuk, és mire figyeljünk oda. Például nagyon fontos tudni, minden légkondi használónak, hogy rövid, pár száz méteren, vagy kilométeren nem érdemes bekapcsolni, mert kis fordulatszámnál erősen terheli a motort és apasztja az akkumulátor töltését is. Az autó légkondi tisztítás esetében is előnyt jelent, ha mondjuk a rendszer kikapcsolása megállás előtt történik, így lehetőséget teremtve a szellőzőjáratokban megrekedt pára felszáradásának.

Azt tudjuk, hogy a baktériumok, gombák a legjobb megtapadási helye a nyirkos, nedves terület, és ha már megtapadtak, akkor az eltávolításuk okozza a nagyobb gondot, hiszen az autó légkondi tisztítás nem minden esetben mutatkozik egyszerű feladatnak, amit talán a legfőképpen azok tudnak alátámasztani, akik próbálkoztak vele és a végeredmény az lett, hogy szervizbe került az autó. Ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban az autó légkondi tisztítás történjen szakemberek által.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük