• pén. febr 23rd, 2024

Az inlay fogpótlások előnyei

Bynemadmin

jan 5, 2018

Nagyon kevés olyan embert ismerek, aki már leélte élete nagy részét és még semmilyen komolyabb fogászati beavatkozásra nem volt, vagy lett volna szüksége. A legáltalánosabb ilyen komoly beavatkozás talán a fogpótlások kialakíttatása, amit öregedés miatt vagy esetlegesen baleset következtében kell megcsináltatni.
Az inlay fogpótlásoknak egyik nagy előnye, hogy nincs szükség feltétlenül a fogak eltávolítására, hanem a természetes fogakat felhasználva készítik el a beültetéseket. Az ilyen típusú inlay fogpótlások esetében maga a beavatkozás egyszerűbb, jóval kevesebb fájdalommal jár és a fogbeültetes arak is jóval kedvezőbbek, mint ha mondjuk csapok behelyezésével teljes fogat, fogazatot kellene kialakítani.
A mellett, hogy az inlay fogbeültetes arak lényegesen olcsóbbak, még az is e mellett a megoldás mellett szól, hogy a kész fogazat rendkívül esztétikus, természetes hatást keltő lesz.
Természetesen ezt a komolyabb beavatkozásoknál is el lehet érni, csak nem mindegy, mennyibe kerül, illetve milyen mértékű beavatkozással jár.
Személy szerint, én úgy gondolom, hogy amit ne muszáj eltávolítani a testünkből, az inkább hagyjuk is bent. Ráadásul, ha ez még plusz előnyökkel is jár, akkor mi értelme kitolni magunkkal. Az inlay fogpótlás jó, esztétikus és olcsó, így ha megoldható ezzel a probléma, akkor ezt kell választani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük