Az inlay fogpótlások előnyei

Nagyon kevés olyan embert ismerek, aki már leélte élete nagy részét és még semmilyen komolyabb fogászati beavatkozásra nem volt, vagy lett volna szüksége. A legáltalánosabb ilyen komoly beavatkozás talán a fogpótlások kialakíttatása, amit öregedés miatt vagy esetlegesen baleset következtében kell megcsináltatni.
Az inlay fogpótlásoknak egyik nagy előnye, hogy nincs szükség feltétlenül a fogak eltávolítására, hanem a természetes fogakat felhasználva készítik el a beültetéseket. Az ilyen típusú inlay fogpótlások esetében maga a beavatkozás egyszerűbb, jóval kevesebb fájdalommal jár és a fogbeültetes arak is jóval kedvezőbbek, mint ha mondjuk csapok behelyezésével teljes fogat, fogazatot kellene kialakítani.
A mellett, hogy az inlay fogbeültetes arak lényegesen olcsóbbak, még az is e mellett a megoldás mellett szól, hogy a kész fogazat rendkívül esztétikus, természetes hatást keltő lesz.
Természetesen ezt a komolyabb beavatkozásoknál is el lehet érni, csak nem mindegy, mennyibe kerül, illetve milyen mértékű beavatkozással jár.
Személy szerint, én úgy gondolom, hogy amit ne muszáj eltávolítani a testünkből, az inkább hagyjuk is bent. Ráadásul, ha ez még plusz előnyökkel is jár, akkor mi értelme kitolni magunkkal. Az inlay fogpótlás jó, esztétikus és olcsó, így ha megoldható ezzel a probléma, akkor ezt kell választani!