• sze. szept 27th, 2023

Minek saját szerverterem, ha létezik szerver hosting?

Bynemadmin

szept 22, 2015 #szerver hosting

A saját szerverek üzemeltetése nagyon is igényes feladat – nem elég, ha bedugjuk őket a konnektorba, idővel egy egész rendszert kell kiépítenünk köréjük, komoly költségekkel.  Mindezek a költségek teljes egészében lefaraghatóak, ha a szerver hosting mellett döntünk.

A szervereknél nem csak az áramellátást kell biztosítani, de a hő elvezetését is. Néhány szervernél ez még viszonylag könnyen megoldható, a rendszer növekedésével azonban a hűtőrendszer is növekszik – a teljesítménnyel együtt kapacitásban és költségek terén is.

A biztonságra ugyancsak gondolnunk kell – nem elég tűzfalakat telepítenünk, olyan fizikai rendszereket kell telepítenünk, amelyek megakadályozzák, hogy illetéktelenek bármikor hozzáférhessenek szervertermünkhöz és az ott tárolt bizalmas, érzékeny vállalati információkhoz, adatbázisokhoz, ügyféladatokhoz. Beléptetőrendszer, folyamatos megfigyelés szükséges, amely természetesen nem olcsó mulatság.

És persze számolnunk kell a szakemberek megfizetésével is, akik szervereinket figyelik, karbantartják, javítják és őrzik.

Hacsak nem találunk okosabb megoldást. Az olyan szolgáltatók, mint a DoclerNet, ultramodern, jól őrzött, kifogástalanul felszerelt adatközpontokban helyezik el szerver gépeinket, ahol a fent leírtak közül minden adott – mi pedig nagyságrendekkel alacsonyabb és egyben hosszú távon is tökéletesen kiszámítható költségekkel számolhatunk.

Nem csak könnyebbé válik így az életünk – hiszen nem kell aggódnunk amiatt, hogy a szerverek biztonságban vannak-e, a rendszerek megfelelően működnek-e – de költséghatékonyabb működésre is ad lehetőséget. Cégünk olyan erőforrásait szabadíthatjuk fel, amelyeket más területeken a fejlődés, növekedés biztosítására fordíthatunk anélkül, hogy bárhol meg kellene vágnunk a kiadásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük