• pén. febr 23rd, 2024

Mire elég egy doboz purhab és milyen gyorsan kell felhasználni?

Bynemadmin

dec 4, 2020
purhabpurhab

A purhab előnyös tulajdonságainak köszönhetően számos területen használható, hő- és hangszigetelésre, nyílászárok beillesztésére, valamint különböző más építkezési munkálatoknál is alkalmazzák. A purhab két fő alkotóeleme a poliol és az izocianát, ezek keveréke a kinyomást követően a nedvesség hatására gyorsan megduzzad, és bizonyos idő múlva kemény, vágható hab keletkezik belőlük.

A purhab a flakonból a benne lévő hajtógáz nyomásának segítéségével, a szelepen át nyomható ki. Gyakran felmerül a kérdés a purhab használatával, hogy egy flakon mekkora felületre elegendő? A kérdésre nincs egyértelmű válasz, mivel a purhabbal egyenetlen réseket, felületeket tömítünk, ráadásul pedig ezzel az anyaggal lehetetlen pontosan dolgozni. a veszteség pontosan ennél az oknál fogva minden munkálat esetében jelentős, hiszen a kihabosodott felületeket le kell vágni a vakolhatóság vagy az esztétika miatt. Nagyon nagy általánosságban kijelenthető az, hogy 4:1 arányban számolhatunk anyagveszteséggel, vagyis, ha egy 4 deciliteres purhabot vásárolunk, akkor abból 1 deciliter veszteség lesz.

Természetesen ettől még nagyon nehéz pontosan meghatározni azt, hogy egy flakon mekkora rések tömítéséhez lesz elegendő. Ezért ajánlott inkább többet vásárolni, és ha megmarad akkor keressünk a lakásba vagy a ház körül olyan helyeket, ahol fel tudjuk használni a maradékot. Azért javasolt ez a megoldás, mert a purhabok felbontás után nagyon hamar beszáradnak, és a flakonba sokáig nem is maradnak frissek, a tárolásuk is szobahőmérsékleten ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük